Skip to main content

Beachview cottages, vissen in the Outer Hebrides Schotland

Er zijn vele mooie viswateren op de wereld, maar als je eenmaal gevist hebt in the Outer Hebrides, op het eiland Harris,dan zeg je waar kun je nog mooier vissen? 

             
Wij wonen aan de westkust van het eiland, te midden van grote witte verlaten stranden, kliffen, bergen en lochs en de oceaan. Er broeden zeearenden, dus dat zegt wel wat over de verlatenheid en uitgestrektheid van het immens weidse en woeste landschap.

 

Je kunt er fantastisch vissen; van de kliffs, vanaf onze boot, vanaf het strand op platvis en vliegvissen in de lochs. Niet alleen voor volwassenen is het heerlijk ook voor kinderen is het er fantastisch, krabben vangen, zandkastelen bouwen, jutten en natuurlijk vissen. Onderschat u vooral deze kleintjes niet, onze 8 jarige dochter ving in een half uur 50 makrelen, soms met 3 tegelijk en wij maar afhaken en later schoonmaken, pekelen en roken.

We vissen meestal tot de viskist vol is of wat we nodig hebben voor een maaltijd of de vriezer.  Ook de mooie lipvis was heerlijk. In de creels vingen we niet alleen krab en kreeft, maar zelfs een kleine hondshaai. En je kunt er niet alleen vissen, er is een golfbaan op 5 min. afstand, op het grote strand kun je strandzeilen en natuurlijk wandelen en fietsen. Er worden ook boottochten georganiseerd naar het verlaten ST. Kilda.


Verder zijn er een de oudste stonecircels van de wereld in Calanish  meer beziens waardigheden.

 

Als u nieuwsgierig bent geworden of informatie wilt over onze luxe huisjes met sauna, stoomdouche of B&B, belt u ons gerust en bekijk meer op onze website www.beachviewcottages.eu  tel ; 0187-487155 of 0044-1859520315. Welkom!