Attentie

Google Geocoding API error: The request was denied.

Etang Ronsard
3.4/5 Waardering (25 beoordelingen)

Etang Ronsard, karperwater ligt in de mooie rustige omgeving van het departement Loir et Cher

Etang Ronsard  is een 60 jaar oude grindafgraving van 18 hectare gelegen in het departement Loir et Cher. Etang Ronsard heeft 8 stekken voor maximaal 15 vissers. Etang Ronsord is een 60 jaar oude grindafgraving met eilandjes en inhammen aan de ene kant en open water aan de andere kant.

etang-ronsard2

Er mag geen gebruik gemaakt worden van boten en voerboten. Het domein is volledig afgesloten voor de rust en de veiligheid van iedereen. De gemiddelde waterdiepte is 2,5 meter diep met hier en daar gaten tot 4 meter. De bodem bestaat uit zand en grindplaten, volop uitdaging dus.

Visbestand, Etang Ronsard

De meeste vissen wegen meer dan dan 15 kg, de record spiegel woog maarliefst 27,8 kg en de record schub tot nu toe woog 17,8 kg.

 

Etang Ronsard is geen water voor beginners en gemakkelijke vissers. Het water vraagt gezien zijn visbestand om ervaren vissers die geen moeite hebben met zoetwaterkreeftjes, garnalen, dwergmeervalletjes en wiervorming in de zomermaanden.

De Visstekken

Er zijn in totaal 8 stekken die door 1 of 2 vissers bevist kunnen worden. Er zijn 2 uitzonderingen: stek 3 is een éénpersoonsstek en stek 7 kan door 2 of 3 vissers geboekt worden.

etang-ronsard
Stek 1 en 2 liggen aan de korte kant van het water, stek 3+4 liggen op het schiereiland, stek 5 ligt in de hoek van het meer achter eilandjes en stek 6+7+8 liggen aan de langste zijde van het water. Alle stekken zijn met de auto bereikbaar.

Wilt u meer weten over het vissen op Etang Ronsard, neemt u dan contact op met Fishermanholidays of www.hotspotsinfrance.com of kijk op de website van Etang-Ronsard

Prijzen:

Prijs per visser: 250 € per week (zat-zat)

Prijs niet-visser: 70 € per week

Deel deze bestemming

Reacties (1)

 • Vissen En Vakantie

  Vissen En Vakantie

  30 augustus 2013 op 14:40 |
  Update van 3 augustus van de website van hotspotsinfrance.com Een boot is vanaf nu toegestaan:

  "Om te beginnen hebben we schitterend nieuwe over Etang Ronsard. Na regelmatig overleg te hebben gehad hebben wij besloten dat, vanaf nu, een boot (al dan niet voorzien van electromoter) toegestaan is. Om de vis vanuit te drillen en om geschikte stekken te vinden. Blijft u wel binnen werpafstand vissen. Laat de echte biggen nu maar komen!"

  antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast