Attentie

Google Geocoding API error: The request was denied.

Karpervissen in Turkije
3.8/5 Waardering (49 beoordelingen)

Karpervissen op het meer van Köycegiz “De parel van de Lycische Kust” Een compleet verzorgde zon / karpervakantie in Turkije

Karpervissen in Turkije op het meer van Köycegiz “De parel van de Lycische Kust” Een compleet verzorgde zon / karpervakantie in Turkije kunt u boeken via Flora's Quest 

karper-turkije

Bekijk HIER de prachtige film van Pilaar en Hofman van de visserij op dit meer (je hebt hiervoor wel een lidmaatschap nodig van KWO online)

Vissen op het meer van Köycegiz

Aan de Lycische kust (het zuidwesten van Turkije) ligt tussen de welbekende toeristische plaatsen, zoals Marmaris en Fethiye, een onaangetast natuurgebied van een adembenemende schoonheid. Door gebrek aan voedselconcurrentie en een menu van garnalen en andere schelpdieren vormt het meer van Köycegiz een ideaal biotoop voor grote karpers.

Als u wilt karpervissen in Turkije is het meer van Köycegiz the place to be. In het meer zwemt een grote variëteit karpers van schub, tot volschub, spiegelkarpers en leders. U kunt er dag en nacht vissen voor het hotel, op een afgelegen stek of een combinatie van beiden.

Meerval en Roofvis

Vergis u niet, er zwemmen ook andere grote vissen op het meer. Het meer herbergt ook grote meervallen. Ze vangen is echter een echte uitdaging. Het record staat momenteel op 270 cm bij 127 kg!!!

Als aas voor deze karpers is maïs de favoriet. Door het grote wateroppervlak is het onmogelijk zich een idee te vormen van het bestand. De zwaarste karper tot heden weegt 31 kg.

Het idyllische plaatsje Köycegiz is aan het grote Köycegizmeer (52km2) gelegen. Men spreekt dit uit als: [Keudjiez]. Veel vissoorten afkomstig uit zee leggen hun eieren in het Köycegizmeer, omdat de vissen worden aangetrokken door de lage zoutconcentratie in het meer.

Tussen dit meer en de zeedelta bevindt zich een 4,5 kilometer zandstrand waar de carettaschildpad leeft en haar eieren legt. De beschermde nijlschildpad is echter alleen in het Köycegizmeer te vinden.

Klimaat

Köycegiz heeft een mild klimaat. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 8° Celsius. De warmste maand is juli waarin het gemiddeld 38° Celsius is.

Het dorp Köycegiz Köycegiz is in 1882 gesticht. Het centrum van Köycegiz telt circa 7.600 inwoners, terwijl de totale gemeente Köycegiz uit 21 kleine dorpjes bestaat, waarin zo'n 30.000 mensen leven.

Flora's Quest / Flora Hotel

De basis van uw visvakantie in Turkije is Flora Hotel in het plaatsje Köycegiz. Flora Hotel is een aanrader omdat dit gastvrije kwalitatief goede hotel aan het meer is gelegen. Men heeft een prachtig uitzicht vanaf het terras en vanaf alle balkons. De zonsondergang is dan ook één van de wonderbaarlijkste ervaringen in deze paradijselijke omgeving.

Het Flora Hotel heeft 16 kamers (twee- en drie persoonskamers). Elke kamer is voorzien van een eigen douche met toilet en ligt slechts 300 meter van het leuke sfeervolle centrum van Köycegiz.

Het Flora Hotel heeft een gezellig buitenterras en een gezellige bar waar 's avonds lekkere cocktails worden bereid en goede (live)muziek wordt gedraaid. In het Flora Hotel kan men voor een geringe prijs voortreffelijk eten: de toerist ervaart hier wat de Turkse keuken allemaal te bieden heeft.

Elke dag worden de heerlijkste maaltijden met verse ingrediënten bereid door een meesterkokkin. Ongeveer twee uur van tevoren kunt u uw (bijvoorbeeld vegetarische) wensen kenbaar maken. Ook voor een glas “raki”, de Turkse beroemde borrel of een gezellig avondje uit kunt u altijd bij ons terecht.

Bereikbaarheid

Hoe is Köycegiz bereikbaar? Köycegiz ligt slechts 34 kilometer van vliegveld Dalaman. Vanaf Schiphol wordt van april tot en met de herfstvakantie met chartermaatschappijen op deze luchthaven gevlogen.

Indien u in het Flora Hotel verblijft, is alleen de transfer van het hotel naar het vliegveld Dalaman bij de prijs inbegrepen (bij een verblijf van minimaal 10 nachten).
Het Flora Hotel is overigens wel het hele jaar open.

Boeken en meer informatie

Flora's Quest werkt enkel en alleen met een all-informule.

Deze formule omvat:

  • Kamer met volpension (3 x/dag eten en drinken),
  • Gebruik van visuitrusting: 3 hengels, 3 molens, rodpod, optonics, stretcher, stoeltje, tent of chelter, onthaakmat, weger en boot, maïs, ...
  • Gebruik van internet en mountainbikes.

Voor verdere informatie, prijzen en beschikbaarheid kan u ons steeds contacteren 

Flora’s Quest België

Tel.: 0032 (0)9 236 56 70
Tel. Hotel: 0090 252 262 49 76
Gsm: 0032 (0)477 84 70 13
Fax : 0032 (0)9 236 56 70

http://www.floras-quest.com/

mail: franky_wauters@hotmail.com
BTW BE 0684 208 306

Voor vliegtickets naar Dalaman, klikt u hier

Deel deze bestemming

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast