Attentie

Google Geocoding API error: The request was denied.

Vissen op Landal Esonstad
3.1/5 Waardering (20 beoordelingen)

Landal Esonstad is direct gelegen aan en in verbinding met het Lauwersmeer, de meeste huisjes direct aan het water.

Mooi park direct gelegen aan en in verbinding met het Lauwersmeer, de meeste huisjes direct aan het water.

Landal Esonstad heeft meer dan 144 rookvrije woningen en appartementen in Oudfriese stijl en moderne terpwoningen, vrijwel allemaal direct aan het binnenwater van het park gelegen. Landal Esonstad heeft een open vaarverbinding (en dus ook visverbinding) naar het Lauwersmeer. Bekijk HIER de beschikbaarheid van Esonstad

Friesland is een waar paradijs voor watersportliefhebbers. Ideaal voor vissen, roeien, zeilen en surfen. Direct bij de woning kunt u vissen

Vissen op Esonstad

Door de open vaarverbinding kun je op Esonstad in principe alle vissoorten verwachten die je ook op het Lauwersmeer kunt vangen. Vooral voorn, brasem, baars, snoek en karper. Een beetje zoekwerk op internet levert in ieder geval goede resultaten op voor de witvissers, volop voorn en brasem te vangen vanaf de steigertjes en huisjes.

Ook vonden we een paar filmpjes van roofvissers die op het park enkele snoeken vingen. Voor karper geldt hier eigenlijk hetzelfde als op het lauwersmeer, niet makkelijk ook omdat het geen afgesloten water is. Interessante vraag is wel hoe hier bijvoorbeeld de voornvisserij in de winter is. Je zou kunnen verwachten dat de voorns zich vanaf het meer massaal verzamelen in de wateren van Esonstad door de beschutte ligging. 

Vissen op het Lauwersmeer

Het lauwersmeer is een prachtig water voor de roofvissers. Volop mogelijkheden om met de boot te vissen op snoek en snoekbaars. Een ongeveer 2000 hectare groot water waar je niet zomaar uitgevist bent.  

Witvis op het Lauwersmeer

Het lauwersmeer is ook een prachtig water voor grote voorns, winde en brasem. Ook kent het Lauwersmeer een groot karperbestand. Karperen is hier echter niet het makkelijkst dat komt vooral door het grote wateroppervlak. Daarnaast kent het lauwersmeer een zeeforelproject jaarlijks worden er vele zeeforelletjes uitgezet. Hiermee streeft men naar een succesvolle terugkeer van de zeeforel. 

Deel deze bestemming

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast