Vissen op Tenerife
4.0/5 Waardering (11 beoordelingen)

Mooi weer en volop vismogelijkheden op Tenerife. Tenerife is een populaire vakantiebestemming voor veel mensen. Vooral in de winter is Tenerife zeer aantrekkelijk vanwege het zachte klimaat met temeperaturen overdag van gemiddeld 21 graden. Op Tenerife kun je ook uitstekend vissen, zowel vanaf de kant als vanaf de boot.

tenerife fishing

Tijdens de jaarwisseling 2021/2022 waren we een week op Tenerife en qua weer vielen we letterlijk met de neus in de boter. Met temperaturen overdag tussen de 25 en 30 graden hadden we extreem mooi weer, zelfs voor Tenerife. 

We combineerden een familiebezoek met de toeristische plekjes van Tenerife en natuurlijk werd er ook gevist. Vooraf was het de bedoeling om ook een dagje te gaan trollen op zee. Omdat we last minute besloten hadden om naar Tenerife te gaan was het even afwachten of er nog plek was. Helaas bleek dit niet meer mogelijk, alles zat volgeboekt. 

wakkerworden haven tenerifeWe sliepen op de zeilboot van een tante, deze lag in een jachthaven en vanaf de steigers konden we al diverse vissen spotten. Uiteraard stikte het in de haven van de harders. Verder zagen we regelmatig dorades zwemmen en af en toe een zeebaars. Iedere dag zagen we nieuwe vissen zwemmen. Zo zagen we op een van de laatste dagen een kleine barracuda en een trumpetfish.

Qua kantvisserij lijkt de visserij op Tenerife sterk op de visserij in de bekende Turkse badplaatsen waar je ook uitstekend kunt vissen. Je materiaalkeuze is echter wel belangrijk, vis niet te zwaar en zeker met dit heldere water leveren fluorcarbon lijnen je meer vis op. In veel gevallen kun je met licht materiaal uitstekend uit de voeten. Vanaf de rotsen en de piertjes kun je prima vissen op harders en zeebrasem (dorade) en met een plugje maak je goede kans op lizardfish, trumpetfish en kleine barracuda's. 

Zelf  hadden we een korte spinhengel 1,80 en een telescopische hengel 2,10 mee en een paar doosjes met daarin in ieder geval.  

 • fluorcarbonlijn 22/100 en 14/100
 • diverse dobbers (stroommodel) van 1 gram t/m 5 gram
 • diverse (kleine) plugjes
 • diverse onderlijnboekjes bijvoorbeeld 10/100 met haakje 16, 14/100 met haak 10
 • diverse nijlon lijnen 16/100, 22/100
 • een lichte spinmolen voorzien van 8/100 gevlochten lijn

We hebben gevist met brood, kipfilet en met plugjes.

Vissen met plugjes

tenerife lizardfish

De eerste dag startte ik met een plugje aan het einde van de jachthaven en de eerste worp leverde direct een beet op met een misser. Het leek wel of de plug het water uitgejaagd werd. Na nog een paar van dit soort rare beten was het wel raak en onze eerste lizardfish was een feit. Lizardfish doet zijn naam eer aan omdat de kop vergelijkbaar is met die van een hagedis. Het zijn geen grote vissen maar ze zijn zeer territoriaal en de beten zijn spectaculair. Vaak wordt de eerste worp met een plugje op een nieuwe plek direct gevolgd door een aanbeet van een lizardfish. 

Vissen met brood en kip

parrotfish tenerife

parrotfish tenerife breadLangs de rotsen en in de havens van Tenerife stikt het van de vis. Grote scholen harders en veel parrotfish. We hebben gevist met brood en kipfilet. Met kleine vlokjes vingen we de eerste avond de ene na de andere parrotfish. Kleine, fel vechtende prachtig gekeurde visjes die niet zouden misstaan in een aquarium.

Deze visjes waren goed te vangen met een dobber of een klein schuifloodje langs de kademuren. Zowel brood als kip deden het prima, als wolven stortten ze zich massaal op het aas en aanslaan kon je het beste doen als je het aas niet meer zag in het heldere water.
Ze bleken ook een plaag als je gericht wilde vissen op de veel schuwere harders. 

Harders

Voor de harders moest je veel meer uit de kast halen om ze te haken. We hebben veel beet gehad maar ook veel misgeslagen. Dit kwam vooral ook door onze korte hengels en het feit dat de harders wel de vlok pakken maar niet slikken. Een langere hengel, bijvoorbeeld een matchhengel waren zeker een uitkomst geweest hier.

harders tenerife

We visten met een dobbertje en een vlokje op zo'n 30 centimeter onder de dobber. Ging je dieper vissen dan had je direct weer last van de parrotfish. Toch lukte het uiteindelijk om te harders te vangen. Een oplossing bleek de vlok vast te knijpen op de haaksteel en de punt vrij te laten, hierdoor haakte je sneller. 

Naar Tenerife, hengel mee dus!! En wil je een dagje trollen op zee, boek op tijd in ieder geval ruim voordat je vertrekt. 

Deel deze bestemming

Partnership

Heeft u zelf een visbestemming, viswater, hengelsportzaak, verzorgt u boekingen voor wateren of bent u bijvoorbeeld aasleverancier? Dan kunt u partner worden van onze website.

Wij bieden u exclusieve maatwerk mogelijkheden! Niet op 1, maar op meerdere websites tegelijkertijd uw bedrijf promoten. Meer informatie

Nieuwe bestemmingen

 • Recreatiepark De Tolplas

  Recreatiepark De Tolplas

  3.6/5 Waardering (28 beoordelingen)

 • Waterrijk Oesterdam

  Waterrijk Oesterdam

  3.7/5 Waardering (46 beoordelingen)

 • Vakantiepark Waterstaete

  Vakantiepark Waterstaete

  3.7/5 Waardering (52 beoordelingen)

 • Betaalwater Nederland

  Betaalwater Nederland

  3.5/5 Waardering (46 beoordelingen)

 • Old Pollard Lake

  Old Pollard Lake

  3.6/5 Waardering (80 beoordelingen)

 • OC Carplake

  OC Carplake

  3.2/5 Waardering (30 beoordelingen)

 • Michele's Lake

  Michele's Lake

  3.5/5 Waardering (46 beoordelingen)

 • La Plaine des Bois Etang 2 - Logdgingcarp

  La Plaine des Bois Etang 2 - Logdgingcarp

  3.9/5 Waardering (11 beoordelingen)

Top bekeken bestemmingen

 • Vissen bij CenterParcs

  Vissen bij CenterParcs

  3.7/5 Waardering (100 beoordelingen)

 • Angling Escapes

  Angling Escapes

  3.6/5 Waardering (70 beoordelingen)

 • Resort de Arendshorst

  Resort de Arendshorst

  3.4/5 Waardering (308 beoordelingen)

 • The Carp Specialist

  The Carp Specialist

  4.1/5 Waardering (36 beoordelingen)

 • Vissen bij Vacanceselect

  Vissen bij Vacanceselect

  3.8/5 Waardering (57 beoordelingen)