Skip to main content

Karpervissen op CenterParcs de Eemhof
3.7/5 Waardering (40 beoordelingen)

CenterParcs de Eemhof ideaal voor het hele gezin en (karper)vissen vanaf je eigen steiger.

Op een groot aantal bungalowparken van CenterParcs kun je uitstekend vissen. Je vindt er vaak parkwatertjes, vijvers en plassen.

volschubspiegel centerparcs de eemhof
Een prachtig volschub spiegeltje van CenterParcs de Eemhof

Voor vissers is een weekje CenterParcs de Eemhof absoluut geen straf. Je kunt er uitstekend vissen, zelfs direct vanuit je huisje. Er is veel informatie te vinden over het vissen op de Eemhof. 

Onlangs zijn we er zelf een midweekje geweest met het gezin en na het lezen van de diverse moesten de karperhengels zeker mee.  Als je onderstaande plattegrond bekijkt zie je direct waarom. Een en al water met veel vis.

karpervissen centerparcs eemhof

De Eemhof cottage

karpervissen eemhof woonkamerWe hadden een VIP cottage geboekt. Van buiten lijken deze huisjes exact op de andere cottages maar van binnen komt de verrassing. Prachtige huisjes van binnen, voorzien van een luxe badkamer met whirlpoolbad en sauna. Ruime kamers met heerlijke bedden. Woonkamer met schuifpui naar.....je eigen vissteiger. Op de steiger zelfs een klaphekje waardoor je een smalle rodpot prima kwijt kunt.

Ons huisje 332 was zo op het eerste oog niet de topstek van de Eemhof. Wel direct gelegen aan het water maar het was er redelijk smal. Ik liep de steiger op en het eerste wat ik zag was een schubkarper recht onder onze steiger. Heerlijk direct die bevestiging dat ook hier gewoon vis
zwom.

Aqua Mundo

karper eemhof schubWe waren niet alleen gekomen voor het vissen, dat was eigenlijk maar bijzaak. CenterParcs de Eemhof heeft nl een van de mooiste Aqua Mundo's, dat is het subtropische zwemparadijs. De kinderen stonden al te popelen om er naartoe te gaan en voordat we gingen strooide ik wat gekruimde boilies vanaf de steiger. Daar kon s'avonds wel een hengeltje op.

Die avond ving ik direct 2 karpertjes tot 8 pond. Niet groot maar wel leuk werk zo direct vanuit je woonkamer. Opvallend is dat er bij ons onder de steiger nog geen 40 centimeter water stond maar dat bleek ruim voldoende voor de karpers. Na het vissen nog een blikje mais gevoerd onder de takken aan de overkant en lekker slapen. 

s'ochtends beter vangen

karpervissen eemhof vanaf steigerDe volgende ochtend was ik al om 5:30 uur wakker, ik had last van mijn rug en kon niet meer slapen. De rodpot stond nog in de woonkamer en de hengels waren zo gepakt. Aan de overkant onder de takken zag ik al een vis draaien. Dat kon niet missen.

Piepers volume op de steiger uit en alleen maar op de receiver in de woonkamer. Halve boilie met als stopper één zacht maisje en binnen 10 minuten snoeiharde run. Ik schrok me kapot en dacht dat de hele familie nu wakker was. Gelukkig viel het mee.

karper op de eemhofRond 8:30 en drie karpers verder zaten we aan ons ontbijtje toen nummer 5 zich aandiende. Daarna was het goed geweest. In de avond nogmaals een paar uurtjes gevist en nog een visje gevangen maar de ochtenden bleken duidelijk beter.

De volgende ochtend was het weer raak tijdens het ontbijt en kon sophie in de pyjama aan de bak. Na enkele vissen werd het weer minder en was de Aqua Mundo weer aan de beurt. 

De visstand op de Eemhof

Op het hele parc kun je vissen op karper. Vrijwel alle huisjes liggen direct aan het water. De VIP huisjes hebben een eigen steiger waar vanaf je kunt vissen maar ook de comfort cattages liggen vrijwel direct aan het water met een tuintje van waaruit je ook kunt vissen. Wij hebben in de midweek ma-vrij 3 keer een paar uurtjes gevist en vingen in totaal 9 karpers met een gewicht variërend van 5 tot 12 pond. Groter zullen ze er wel zitten maar in de zone (3) waar wij zaten heb ik ze niet gezien. Met name de huisjes in zone 9 en 4 hebben wat meer water en misschien ook wat dieper ? en .. grotere vis ?

Al met al is CenterParcs de Eemhof een prima plek om heerlijk met het gezin naartoe te gaan en vergeet je hengels niet!!. Geen grote vissen voor ons dus maar wel veel actie en ik heb ze op veel plekken gezien, ook in de smalste slootjes op het parc. Met het pennetje is de Eemhof ook zeker een aanrader.

eemhof zone 9Op het parc zelf is een klein winkeltje waar je visspullen kunt kopen.

De Eemhof kun je in veel gevallen het beste boeken via de site van CenterParcs, klik hier voor de aanbiedingen.

Contact

Deel deze bestemming