Midweekje Huttenheugte

Afgelopen week visten we een paar dagen op karper vanuit ons huisje op CenterParcs Huttenheugte. Huttenheugte staat bekend om een schitterend karperbestand en we waren ook zelf benieuwd of het zou lukken een paar mooie vissen te vangen. De vangsten (overal) vielen tegen maar toch lukte het ons, samen met onze Duitse buurman om een paar mooie vissen te vangen. Meer lezen over vissen op Huttenheugte ? Klik dan deze link.

Voordelig vakantie en vissen bij Landal Nazomer aktie

Momenteel biedt Landal hoge kortingen voor boekingen in de komende periode en de herfstvakantie. Daarvoor heeft Landal een paar speciale aktiepagina's gemaakt. Op een groot aantal Landal parken is het prima vissen. Bijvoorbeeld deze:  

Landal De Bloemert: Drenthe
Water: Parkwater in open verbinding met meer.
Alle huisjes direct aan het water. Het water op het park staat in open verbinding met het Zuidlaardermeer. In principe kun je hier allerlei soorten vis verwachten. Potentiele topstek van dit park is 4 persoonshuisje nummer 524 type 4B2 dit huisje ligt geisoleerd van de andere huisjes op de "kopstek" het dichtst bij het zuidlaardermeer. Voorkeurslocatie is te boeken online

Lees meer

Steeds kortere karperhengels

fox warrior 10ftHeel veel karpervissers beschikken tegenwoordig over een voerboot en/of een rubberboot om de lijnen te kunnen uitvaren over grote afstanden. Vaak worden de karpers afgedrild vanuit de boot, vooral bij obstakelrijke stekken. Kortere karperhengels van rond de 3 mt en zelfs korter worden steeds populairder. 

Lees meer

Markeer je lijn met elastiek voor het uitvaren s'nachts

Een hele eenvoudige en goedkope manier om ook s'nachts te weten op welke afstand je vist is door het gebruik van een klein stukje elastiek op je lijn. Bij daglicht werp of vaar je eenmaal je lijn op de juiste afstand uit. Daarna maak je met een eenvoudig knoopje een stukje wedstrijdelastiek op je lijn. Knip deze juist niet te kort af, zo zal het knoopje niet in de weg zitten met het uitvaren of werpen s'nachts. Onderstaand filmpje laten we zien wat we bedoelen.