Skip to main content

Recreatiepark De Tolplas (Roompot)
3.5/5 Waardering (97 beoordelingen)

Rustig gelegen vakantiepark van Roompot, veel bungalows met een steiger direct gelegen aan het viswater De Tolplas

Roompot Recreatiepark de Tolplas is een vakantiepark met een groot karperwater, gelegen in Overijssel op de grens van Twente en Salland

Karpervissen op de Tolplas

De meeste luxe chalets en bungalows liggen direct aan recreatieplas De Tolplas, een viswater met een enorm groot bestand aan karpers in de gewichtsklasse van 5 tot 12 kilo en een enkele uitschieter die zwaarder is. Op de Tolplas zwemt een mix van schubkarpers en spiegelkarpers waarvan een aantal volschubs. 

Tolplas 20ponder
Tolplas Schubkarper
Tolplas Volschub Spiegel
Tolplas 2022
Tolplas 2022b
Tolplas 2022a

Karpervissen op de Tolplas vanaf je eigen steiger

Vrijstaande luxe chalets aan het water, knusse bungalows en ruime groepsaccommodaties, op recreatiepark de Tolplas is het allemaal mogelijk. U heeft een ruime keuze aan accommodaties voor diverse samenstellingen van 2 tot 30 personen. De meeste vissers hebben de voorkeur voor een huisje direct aan het water. Ook als u niet direct aan het water zit maar bijvoorbeeld in een Tiny house is het verstandig om juist wel de karperhengels mee te nemen. Op het water zijn een aantal vrije stekken waar regelmatig karper gevangen wordt. 

Tolplas Karpervissen3
Tolplas Karpervissen4
Tolplas Karpervissen5
Tolplas Karpervissen6
Tolplas Karpervissen7
Tolplas Karpervissen8

Plattegrond de Tolplas

Vissen Op Tolplas

Veel van de huisjes zijn direct gelegen aan het water (zie plattegrond) en tijdens je boeking kun je direct zien welke bungalows / huisjes nog beschikbaar zijn. Het water is grofweg op te delen in 3 delen. De grote plas en twee kleinere inhammen.

Boek en reserveer HIER je bungalow op de Tolplas!

De eerste baai, met het bruggetje

tolplas vijver met bruggetje

Vanaf het bruggetje de eerste inham

De eerste inham / baai  is vrijwel een aparte vijver die in verbinding staat met de grote plas door een smal slootje met een bruggetje. Bij hoog water kan de vis hier makkelijk op- en afzwemmen. Bij droogte en laag water kan de vis moeilijk van de vijver af en met name na de paai zwemt er veel karper op deze vijver. Voor het vissen op dit stuk water zijn de bungalows 306 t/m 316 zeer geschikt. Als je over het bruggetje loop schieten er vrijwel altijd karpers weg.

De tweede baai

de tolplas1

Uiteinde van de tweede baai

De tweede baai is een inham van de grote plas waarop de karper makkelijk op en af kan zwemmen. Met name in de zomer en tijdens warme dagen zwemmen de karpers in de loop van de middag de baai en en zijn ze daar tot in de avond goed te vangen. Met name de huisjes 326, 327, 328 en 336 t/m 347 bieden goede mogelijkheden om de karpers in de baai te onderscheppen.

De Tolplas

tolplas karpervissen7

Ook de huisjes 318 t/m 323 bieden mogelijkheden... 

De plas zelf is een zandwinning met dieptes oplopend tot ongeveer 17 meter. Op veel plekken loopt het talud snel af en heb je op zo'n 30 meter uit de kant vaak al 5 tot 7 meter water staan. Vooraan bij het restaurant is nog een klein baaitje, een openbare stek, met een geul van zo'n 2,5 meter diep waar bij harde oostenwind en warm weer de karper soms massaal intrekt.

tolplas karpervissen8

Het strandje achter de tennisbaan....

Ook een openbare stek is het strandje achter het tennisveld. Vanaf de punt bij het strandje het je mooi overzicht en zie je regelmatig de karpers langszwemmen. Dit is ook een van de weinige plekken op het water waar het niet direct enkele meters diep is. De huisjes 201 t/m 207 liggen op de zwemroute van de karpers voor dit strandje. In de avond trekken de vissen vaak weer voor deze huisjes langs (niet te ver uit de kant vissen!)
 
De vissen zwemmen in scholen rond op de plas. Het is ons opgevallen dat de vissen gedurende bepaalde periodes van de dag en avond telkens weer op dezelfde plekken opduiken. 

tolplas karpervissen3

Een dril vanaf huisje 303....

De huisjes 302, 303 en 304 lijken zo op het eerste oog de populairste huisjes voor karpervissers, waarschijnlijk komt dat omdat iemand een keer een uitgebreide video heeft gemaakt van een topsessie vanaf een van deze huisjes. In de weken dat wij aanwezig waren op de Tolplas waren deze huisjes iedere dag bezet door karpervissers en lagen er 24/7 lijnen uit. In al die tijd hebben we overdag slechts 2 karpers zien vangen vanaf die huisjes. 

Boek en reserveer HIER je bungalow op de Tolplas!

Contact

Deel deze bestemming