Attentie

Google Geocoding API error: The request was denied.

Lac de Madine
3.4/5 Waardering (48 beoordelingen)

Lac de Madine, is een 1100 hectare groot meer en ontstond in 1965 toen een groot gebied onder water werd gezet. Lac de Madine is een schitterend meer mer een aantal sectoren waar gevist mag worden. In sommige zones mag je ook nachtvissen.

Het meer is zeer grillig qua vorm de breedte varieert van zo’n 400 meter tot 2,5 kilometer, de lengte van het meer is ongeveer 5 kilometer. Aan het meer liggen een aantal campings. De gemiddelde diepte op het meer bedraagt 2,5 meter met uitschieters tot 14 meter.
Op Lac de Madine zwemmen prachtige karpers tot zelfs boven de 30 kilo (60 pond). Regelmatig worden er karpers ruim boven de veertig pond gevangen.
Ook meerval wordt vaak gemeld als bijvangst, de meervallen worden steeds groter en worden regelmatig gevangen boven de 40 kilo.


Nachtvissen is op een beperkt aantal stekken toegestaan van 1 mei t/m 12 oktober. Vergunningen (en reserveringen) kunnen gehaald worden bij la maison de Madine.

Meer informatie over het vissen op Lac de Madine vindt je op deze website http://lespecheursdemadine.fr/static2/le-lac (vertalen in Google Chrome helpt goed) 

Deel deze bestemming

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast