Skip to main content

Mack2 Liquid Wire Leader

mack2-liquid-wire-leaderHet vangen van karper wordt op de meeste wateren steeds lastiger. Het niet verschrikken van de karper tijdens het vissen wordt daarom steeds belangrijker. De laatste meters moeten dus goed gecamoufleerd zijn en goed de contouren van de bodem volgen. Mack2 heeft daarvoor een mooie product in hun assortiment de Liquid Wire Leader.


De Liquid Wire Leader wordt geleverd inclusief een stevige splicing needle wat heel gemakkelijk is dan hoef je ook niet nog eens apart een naald erbij te kopen om aan de slag te kunnen.
Het materiaal waarvan deze leader is gemaakt is zeer soepel/schuurbestendig en zinkt als een baksteen en is eenvoudig te splicen met de bij geleverde splicing needle.
De trekkracht en schuurbestendig van dit materiaal is verbluffend, ik heb meerdere malen meegemaakt dat de leader langs een opstakel ging wat onderwater lag en niet kapot ging wat in het voordeel is van de karper want niemand wil een karper verspelen toch ?

mack2-liquid-wire-leader2

Zelf heb ik menig leaders onder tussen gemaakt en ik kan zeggen in vergelijk met het oude leadcore is dit een fluitje van een cent.
Zonder al te veel kracht te zetten op de splicing needle, kan je heel gemakkelijk de naald door het materiaal heen krijgen waardoor je een mooie lus creƫert of een quick change swivel eraan kan bevestigen.

MACK2 LIQUID WIRE BRAID.
mack2-liquid-wire-braidHet knopen van onderlijnen is een belangrijk onderdeel van onze karpervisserij. De onderlijn bepaalt immers of er wel of geen goede inhaking is bij de karper.
Liquid Wire braid van Mack2 leent zich hier perfect voor, Door het hoge soortelijk gewicht van het onderlijn materiaal, is het gebruik van putty om de onderlijn te laten afzinken overbodig.
Door de soepelheid van het materiaal krijg je een natuurlijke aaspresentatie op de bodem wat zeker in je voordeel kan werken bij de inhaking.
Het materiaal waarvan Liquid Wire braid wordt gemaakt is enorm slijtvast en schuurbestendig en heeft een hoge trekkracht .
Ook het knopen van een rig gaat door de enorme soepelheid van het materiaal heel gemakkelijk.

Elk type haak kan in gezet worden met dit rig materiaal of het nou een klauwhaak, longshanks of anti-eject haak is, elke type haak zal even goed inhaken door de soepelheid van het materiaal.
De Liquid Wire wordt geleverd in een mooie dispenser die zeer handig is in gebruik, zeker het mesje wat boven op de dispenser zit is zeer handig om de gewenste lengte af te snijden.
Liquid Wire wordt geleverd op spoelen van 20 meter met een trekkracht van 15 lbs of 25 lbs en zijn in de kleuren green of black verkrijgbaar.

mooie-vis-mack2

Een mooie vis die werd gevangen op de end-tackle van Mack2.