Skip to main content

Mack2 X-Deeper Line

mack2 x deeperZoals de meeste karpervissers vervang ik elk jaar mijn hoofdlijn van mijn molens. In een heel seizoen krijg je hoofdlijn een hoop te verduren, zoals schuurplekken, rek (denk maar aan kinkende lijn) en zal na loop van tijd de kracht van je lijn ook minder worden. Nu zijn er zoveel verschillende lijnen op de markt van nylon, fluorcarbon tot gevlochten lijn. Zelf ben ik van mening dat een goede lijn niet perse duur hoeft te zijn, want er zijn zat goede nylon/fluorcarbon lijnen op markt waar je 1000 meter heb onder de 30 euro. Dit seizoen heb ik gekozen om X-Deeper van Mack2 op mijn molens te spoelen en wil ik graag jullie mijn mening en ervaringen laten weten over deze lijn.



Het afzinking en wegvallen van de lijn
Deze lijn zinkt snel af naar de bodem en is vrijwel onzichtbaar, tevens is hij zeer soepel waardoor hij mooi de contouren van de bodem volgt. Door de hogere moleculaire dichtheid van deze lijn zorgt hij ervoor dat hij zeer snel zinkt. Op het eerste oog is het een aparte kleur maar eenmaal in het water op de bodem zal je merken dat het helemaal wegvalt tegen de kleur van de bodem. Deze eigenschappen maken het ideaal om te vissen op heldere wateren waar je wilt dat de karpers je lijn niet kunnen zien.

De Nederlandse wateren worden steeds beterde qua kwaliteit, dat betekent dus dat al onze wateren steeds helderde gaan worden, en dat wij daar als karpervissers daar op in moeten spellen met ons materiaal.
X-Deeper is uitermate geschikt voor het vissen met slappe lijnen omdat hij zo goed afzinkt en door de soepelheid beter de contouren van de bodem kan volgen.
Dat zorgt er dus ook voor dat de karpers de lijn niet zullen opmerken of tegen aan kunnen zwemmen waardoor ze geen argwaan zullen krijgen.

mack2 x deeper2Geef de lijn na het inwerpen of uitvaren van de lijn wel de gelegenheid om goed af te zinken, na een minuut of 5 geef ik hem nog wat extra lijn om zeker ervan te zijn dat alles op de bodem legt.
Pas na een minuut of 10 hang ik pas me hanger eraan, doe je dit gelijk na het in gooien dan zal de hanger/swinger de lijn weer een stukje van de bodem optillen.
De discrete kleur maakt het ideaal om met slappe lijnen te vissen.

Schuurbestendigheid van de lijn
Qua schuurbestendigheid kan ik kort zijn, gewoon goed.
Tot nu toe heeft deze lijn zich onder alle omstandigheden zijn mannetje gestaan, of het ging om waterplanten of obstakels de lijn bleef in takt.
Tuurlijk zag je wel dat de lijn soms gerafeld was als het langs obstakels ging, maar hij brak niet en dat is het belangrijkste.

Eindoordeel over de lijn
Deze lijn kan ik iedereen aanbevelen en zeker de prijs/kwaliteit is goed.
Ook de werpeigenschappen zijn goed, het loopt mooi van je spoel af waardoor er langere afstanden haalbaar zijn tijdens het inwerpen.

De Mack2 X-Deeper lijn is te verkrijgen op spoelen van 1000 meter in de volgende diameters:
30/100 trekkracht van 6.23 kg
33/100 trekkracht van 7.02 kg
37/100 trekkracht van 8.66 kg
40/100 trekkracht van 10.26 kg

mack2 x deeper3 arjanvdgriend

Door de hoge trekkracht kon deze vis de obstakels niet bereiken
Arjan v/d Griend